Vijesti

Iz galerija

Izaslanstvo Ministarstva pravosuđa Turske u Hrvatskoj javnobilježničkoj komori - 6.12.2017.

Kako funkcionira javnobilježništvo u Hrvatskoj odnosno kojim alatima javni bilježnici servisiraju gospodarstvo i građane te pridonose funkcioniranju javne uprave zanimalo je izaslanstvo Ministarstva pravosuđa Republike Turske tijekom njihova studijskog posjeta Hrvatskoj javnobilježničkoj komori u srijedu 6. prosinca. 


Više...

Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić za 2017. - 5.12.2017.

Pozivaju se udruge pravnika, pravni fakulteti i druge pravne institucije te nakladnici i izdavači pravnih knjiga i časopisa da dostave prijedloge kandidata za dodjelu priznanja Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić (dalje: Zaklada).


Više...

XXIII. dani javnih bilježnika - 1.12.2017.

U Rovinju u hotelu „Lone“ održani su od 24. do 26. studenog 2017.  XXIII. Dani javnih bilježnika. 


Više...

Javnobilježnička prisega - 3.11.2017.

Pred predsjednikom Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Đurom Sessom, u nazočnosti ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića i predsjednice Hrvatske javnobilježničke komore, Lucije Popov 3. studenog 2017. održana je svečanost polaganja prisege novoimenovanih javnih bilježnika. 


Više...

Građani zadovoljni Danom otvorenih vrata - 25.10.2017.

Građane zanima kako im javni bilježnici mogu zaštititi prava

U povodu Europskog dana pravosuđa građani diljem Hrvatske odazvali su se pozivu Hrvatske javnobilježničke komore i posjetili brojne javnobilježničke urede gdje su se informirali o svojim pravima. Veliki interes za zaštitu svojih imovinskih prava pokazali su hrvatski umirovljenici.


Više...

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković primio delegaciju Hrvatske javnobilježničke komore - 12.10.2017.

Ministar i njegovi suradnici primili su delegaciju Hrvatske javnobilježničke komore 26. rujna 2017. Razgovaralo se o zakonodavnim aktivnostima iz nadležnosti Ministarstva pravosuđa koje se odnose i na Hrvatsku javnobilježničku komoru. Delegacija Hrvatske javnobilježničke komore upoznala je ministra s aktivnostima koje provode u cilju unapređenja rada javnobilježničke službe. Obostrano je potvrđena želja za nastavkom dobre suradnje.


Više...

XXII. Redovna skupština Hrvatske javnobilježničke komore, 19.–21. 5. 2017., Mali Lošinj - 25.5.2017.

U Malom Lošinju je 20. svibnja 2017. održana XXII. Redovna skupština Hrvatske javnobilježničke komore čije održavanje su svojim prisustvom uveličali ugledni gosti-predstavnici najviših pravosudnih tijela Republike Hrvatske, sutkinja Ustavnog suda RH Ingrid Antičević Marinović, sudac Vrhovnog suda RH dr. sc. Jadranko Jug, predsjednik Visokog trgovačkog suda RH Mario Vukelić, sutkinja Visokog upravnog suda RH Lidija Vukičević kao i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja Ana Kučić.


Više...

Skupština CNUE-a, Bruxelles - 31.3.2017.

Dana 17. ožujka 2017. godine održana je skupština CNUE-a u Bruxelles-u.

U delegaciji Hrvatske javnobilježničke komore sudjelovali su predsjednica Lucija Popov, javni bilježnik Teo Karabotić-Milovac i savjetnik u Komori Filip Milak.

 


Više...

Hrvatska javnobilježnička komora vodi novi registar anticipiranih naredbi i punomoći u elektroničkom obliku - 27.3.2017.

Registar anticipiranih naredbi i punomoći u elektroničkom obliku ustrojen je Odlukom Hrvatske javnobilježničke komore koja je objavljena u Narodnim novinama br. 20 od 08.03.2017. godine. 


Više...

Podnošenje elektroničkih prijedloga za upise u zemljišne knjige putem javnih bilježnika - 27.3.2017.

Od 15. ožujka 2017. godine stupanjem na snagu Pravilnika o dopunama Pravilnika o tehničkim i drugim uvjetima elektroničkog poslovanja u zemljišnim knjigama javnobilježnički uredi postali su mjesto gdje ćete moći podnijeti elektroničke prijedloge za upis u zemljišne knjige ili dobiti izvadak iz zemljišnih knjiga dok će javni bilježnici kao pravni profesionalci svojim iskustvom biti na usluzi strankama kod sastavljanja ugovora o raspolaganju nekretninama.


Više...