Vijesti

Iz galerija

Okrugli stol „Budućnost pravne profesije,“ Zagreb, 7. ožujka 2019. godine, Hrvatska udruga za mirenje - 11.3.2019.

Dana 7. ožujka 2019. godine održan je Okrugli stol „Budućnost pravne profesije“ u organizaciji Hrvatske udruge za mirenje (HUM). Konferenciju je otvorio dr.sc. Srđan Štimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik HUM-a riječima pozdrava i najavom tema.


Više...

Sastanak u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, 06. ožujka 2019. godine - 7.3.2019.

U srijedu, 6. ožujka 2019. godine ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković, primio je izaslanstvo Hrvatske javnobilježničke komore u svrhu predstavljanja novog vodstva, te razmatranja aktualnih izmjena u zakonodavstvu od važnosti za javnobilježničku službu.


Više...

Projekt „CISUR – Jačanje pravosudne suradnje u primjeni Uredbe o nasljeđivanju u Hrvatskoj i Sloveniji - 7.3.2019.

Projekt Jačanje pravosudne suradnje u primjeni Uredbe o nasljeđivanju u Hrvatskoj i Sloveniji (CISUR)“( u nastavku teksta: Projekt) bavi se implementacijom Uredbe (EU) br. 650/2012 Europskog Parlamenta i Vijeća od 4. srpnja 2012. o nadležnosti, mjerodavnom pravu, priznavanju i izvršavanju odluka i prihvaćanju i izvršavanju javnih isprava u nasljednim stvarima i o uspostavi europske potvrde o nasljeđivanju (dalje: Uredba). Projekt provodi Hrvatski pravni centar u partnerstvu s Ministarstvom pravosuđa RH, Hrvatskom javnobilježničkom komorom, Mirovnim inštitutom (organizacija civilnog društva iz Slovenije) i Notarskom zbornicom Slovenije, a u suradnji s Vrhovnim sudom RH. Provedba projekta traje 20 mjeseci, od 1. prosinca 2018. do 31. srpnja 2020. Projekt je sufinanciran iz Programa za pravosuđe Europske Unije (2014-2020).


Više...

Novi predsjednik Vijeća notarijata Europske unije (Conseil des Notariats de l’Union Européenne - CNUE) - 6.2.2019.

Novi predsjednik Vijeća notarijata Europske unije (Conseil des Notariats de l’Union Européenne - CNUE) je Pierre-Luc Vogel, predstavnik francuskog notarijata.

Pierre-Luc Vogel, 63 godine, javni je bilježnik u gradu Saint-Malo, u Bretanji. Prethodno predsjedničkoj dužnosti u CNUE-u, bio je predsjednik francuske Udruge za razvoj javnobilježničke službe (Association pour le Développement du Service Notarial - ADSN), potpredsjednik i predsjednik Francuske javnobilježničke komore (Conseil Supérieur du Notariat - CSN), te potpredsjednik CNUE-a 2018. godine.


Više...

Okrugli stol HAZU „Javni bilježnici u europskom kontekstu“ Zagreb, 23. siječnja 2019. godine - 30.1.2019.

U srijedu, 23. siječnja 2019. održan je okrugli stol Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i  vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na temu Javni bilježnici u europskom kontekstu, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom javnobilježničkom komorom (Komora).


Više...

Početak primjene Uredbi o bračnoimovinskim režimima i imovinskim režimima registriranih partnerstava - 29.1.2019.

Dana 29. siječnja 2019. započinje primjena dviju Uredbi od značaja za javne bilježnike...


Više...

Hrvatski pravni centar objavljuje JAVNI POZIV za izbor pravnog stručnjaka u okviru projekta „CISUR“ - 24.1.2019.

Naziv projektnog zadatka: pravni stručnjak na projektu
Naziv projekta “CISUR – Jačanje pravosudne suradnje u primjeni Uredbe o nasljeđivanju u Hrvatskoj i
Sloveniji“/„CISUR – Enhancing Judicial Cooperation on the Implementation of the Succession
Regulation in Croatia and Slovenia“


Više...

Izabrana nova predsjednica i druga tijela Hrvatske javnobilježničke komore - 22.1.2019.

Na IX. sjednici Izborne skupštine Hrvatske javnobilježničke komore koja je održana 19. siječnja 2019. tajnim glasanjem između tri kandidata izabrana je nova predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdana Rauš-Klier, javna bilježnica iz Varaždina.

Na istoj sjednici izabrana su i druga tijela Komore i to za članove Upravnog odbora HJK


Više...

ODRŽANI XXIV. DANI JAVNIH BILJEŽNIKA - 3.12.2018.

U Vodicama, u hotelu Olympia Sky od 16. do 18. studenog 2018. održani su XXIV. Dani javnih bilježnika.


Više...

Dan otvorenih vrata Hrvatske javnobilježničke komore u znaku anticipiranih naredbi i zaštite potrošača - 22.10.2018.

U povodu Europskog dana građanskog pravosuđa Hrvatska javnobilježnička komora organizira Dan otvorenih vrata na kojem će posjetitelje pobliže upoznati sa svojim radom, s posebnim naglaskom na anticipiranim naredbama i zaštiti potrošača.


Više...