Vijesti

Iz galerija

Središnja web aplikacija za poslovanje javnih bilježnika - 19.12.2017.

Edukaciju o novoj web aplikaciji u organizaciji Hrvatske javnobilježničke komore i Hrvatske javnobilježničke akademije u više gradova Hrvatske (Dubrovnik, Split, Biograd na moru, Rijeka, Koprivnica, Varaždin, Buzet, Zagreb, Bjelovar i Osijek) tijekom studenog i prosinca 2017. održali su, za javne bilježnike i njihove zaposlenike, Vjenceslav Arambašić, javnobilježnički prisjednik iz Osijeka i Josip Gović, tajnik Hrvatske javnobilježničke komore, koordinatori radne grupe za informatizaciju.

Prisutne sudionike predavači su upoznali s razlozima uvođenja nove aplikacije, osnovnim elementima buduće aplikacije, razlikama stare i nove aplikacije, fazama izrade i aktivnostima oko implementacije novog sustava.

Korisnička podrška biti će na raspolaganju javnim bilježnicima kako bi do 1. siječnja 2018. svaki javnobilježnički ured bio spreman za rad u novoj aplikaciji.

U sklopu izrade središnje web aplikacije za poslovanje javnih bilježnika treba uspostaviti i tzv. VPN mrežu (virtual private network) između javnobilježničkih ureda i središnje web aplikacije. Spajanjem putem takve mreže na određeni server, od računala (ureda) do tog servera se, nakon autentifikacije, stvara sigurnosni tunel preko kojeg putuju kriptirani podaci.  Funkcija VPN mreže je da zaštiti podatke koji putuju tom mrežom od drugih sudionika na internetu što je za poslovanje javnih bilježnika od izuzetnog značaja.


Povratak na vijesti...