Vijesti

Iz galerija

Marius Kohler novoizabrani predsjednik CNUE (Vijeća notarijata Europske unije) za 2018. godinu - 30.1.2018.

40.000 javnih bilježnika Europe i njihovih 200.000 zaposlenika imaju novog predsjednik za 2018. godine. To je dr. Marius Kohler, njemački javni bilježnik iz Hamburga. U ceremoniji održanoj  19. siječnja 2018. preuzeo je predsjedavanje od španjolskog javnog bilježnika José Manuel García Collantes.

 

Dr. Marius Kohler javni je bilježnik u Hamburgu od 2011. godine. Studirao je pravo na Sveučilištima u Freiburgu (Njemačka), Uppsala (Švedska) i Harvardu (Sjedinjene Američke Države). Tijekom i nakon studija radio je kao znanstveni asistent na Institutu za međunarodno kazneno pravo Max Planck i Institutu za njemački i strani pravni postupak na Sveučilištu u Freiburgu. Nakon što je položio pravosudni ispit na Vrhovnom sudu u New Yorku i radio kao odvjetnik u međunarodnoj odvjetničkoj tvrtki Gleiss Lutz u Stuttgartu i Frankfurtu, 2006. godine imenovan je za javnog bilježnika. Od listopada 2007. do prosinca 2010. vodio je ured Njemačke federalne komora javnih bilježnika u Bruxellesu.

 

U svom uvodnom obraćanju iznoseći program rada za 2018.  značajnu prekretnicu očekuje od niza zakonodavnih prijedloga javnih bilježnika u području prava trgovačkih društava te pružanje digitalnih rješenja za registraciju tvrtki i njihovo poslovanje te olakšavanje prekogranične mobilnosti tvrtki.

 

Ova godina također će biti posvećena edukaciji javnih bilježnika o novim europskim propisima o režimima bračnih imovine i imovinskim posljedicama registriranih partnerstva, koji će stupiti na snagu u 17 zemalja članica EU od 29. siječnja 2019. godine.

CNUE će također obratiti posebnu pozornost da djelatnost javnih bilježnika bude što više dostupna široj javnosti. Uskoro će započeti rad na cjelovitom imeniku europskih javnih bilježnika, a u izradi je i nova internetska stranica.


Povratak na vijesti...