Vijesti

Iz galerija

XXIII. redovna skupština Hrvatske javnobilježničke komore 04-06. svibnja 2018. godine, Šibenik - 15.5.2018.

U hotelskom naselju Solaris održana je XXIII. redovna sjednica Skupštine Hrvatske javnobilježničke komore od 4.do 6. svibnja 2018. Skupštini su prisustvovali ugledni gosti-predstavnici najviših pravosudnih tijela Republike Hrvatske, dr. sc. Snježana Bagić, zamjenica predsjednika Ustavnog suda RH, Ingrid Antičević Marinović, sutkinja Ustavnog suda RH, dr. sc. Jadranko Jug, sudac Vrhovnog suda RH, Ante Galić, predsjednik Visokog upravnog suda RH, Jure Martinović, državni tajnik Ministarstva pravosuđa, Lidija Vukićević, sutkinja Visokog upravnog suda RH, Iris Živković, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku i Branko Baica, predsjednik odvjetničkog zbora Šibenik, koji su na samom početku sjednice pozdravili sve prisutne.

 

Na Skupštini je usvojen predloženi dnevni red, a predsjednica Komore Lucija Popov održala je uvodni govor u kojem je članove Skupštine izvijestila o stanju službe, djelovanju i novinama u protekloj godini HJK.

Predsjednik Nadzornog odbora HJK Ljerko Torbašinović, javni bilježnik iz Čazme izvijestio je prisutne o radu ovog tijela Komore, a voditeljica računovodstva: Tanja Belić, detaljno je obrazložila financijsko stanje Komore te plan za 2019. godinu.

U popodnevnim satima organiziran je prijevoz autobusima i obilazak Šibenika sa stručnim vodičima koji su detaljno upoznali prisutne s poviješću, tradicijom i običajima ovog najstarijeg samorodnog hrvatskoga grada na Jadranu koji se prvi put spominje na Božić 1066. u darovnici Petra Krešimira IV., pa se naziva i Krešimirovim gradom. Uz niz znamenitosti ovog grada javni bilježnici posebno su obišli i upoznali katedrala sv. Jakova u Šibeniku, najznačajnije je graditeljsko ostvarenje 15. i 16. st. na tlu Hrvatske koja je uvrštena u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa.

Dio javnih bilježnika popeo se i do tvrđave Barone, na brdu Vidakuša, 80 metara nad gradom, s koje se pruža prekrasan pogled na Šibenik, šibenski kanal i otoke.

Navečer je organizirana svečana večera u novom Konvencijskom centru Šibenik najsuvremenijem i najvećem takvom centru u Hrvatskoj u sklopu turističkog naselja Solaris.


Povratak na vijesti...