Vijesti

Iz galerija

24. savjetovanje pravnika „Petar Simonetti“ 11-13. travnja 2018. godine, Poreč - 15.5.2018.

Tradicionalno 24. Savjetovanje pravnika „Petar Simonetti“ (vlasništvo-obveze-postupak) održano je u Poreču od 11. do 13. travnja 2018. u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i suradnji s Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske i Hrvatskom javnobilježničkom komorom.

Na Savjetovanju se okupilo više od 150 sudionika koji su pratili izlaganja istaknutih stručnjaka, profesora s pravnih fakulteta sveučilišta u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Sarajevu, Mariboru i Puli te drugih stručnjaka iz pravosuđa, odvjetništva, bilježništva i srodnih struka. Organizirani su i okrugli stolovi za raspravu o problematici iz područja stvarnog prava, obveznog prava, prava društava, financijskog prava, upravnog prava i građanskog postupovnog prava.

Na okruglom stolu o odabranim pitanjima poreznopravnog položaja javnobilježničke profesije uvodničar je bila Jožica Matko-Ruždjak, javna bilježnica i predsjednica Hrvatske javnobilježničke akademije i Mirna Pliško, javna bilježnica iz Pule, a moderatori prof. dr. sc. Nataša Žunić Kovačević i izvanredna prof. dr. sc. Gabrijela Mihelčić.

Uz brojne sudionike Savjetovanju su prisustvovali petnaestak javnih bilježnika članova Hrvatske javnobilježničke komore.


Povratak na vijesti...