hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

Skupština 11.5.2019. - 17.5.2019.

U Tuheljskim Toplicama, 11. svibnja 2019. u hotelu „Well“ održana je XXIV. redovna sjednica Skupštine Hrvatske javnobilježničke komore.

Uz veći broj sudionika, javnih bilježnika, prisjednika i umirovljenih javnih bilježnika, skupu su prisustvovali ugledni gosti, i to: izaslanik župana Krapinsko-zagorske Županije, gospodin Mladen Hercigonja, zamjenica predsjednika Općinskog suda u Zlataru Jadranka Kiš Šaulovečki, predsjednica Odvjetničkog zbora u Zagrebu Maša Gluhinić, izv. prof. dr. sc. Aleksandra Maganić, profesorica Pravnog fakulteta sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. sc. Paula Poretti, docentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.

Prisutnima se obratila uvodnim izlaganjem Zvijezdana Rauš-Klier, predsjednica Komore naglasivši u svom izlaganju između ostalih nekoliko važnih segmenata poslovanja koje su Komora, njena stručna tijela i povjerenstva obavljali u proteklom razdoblju.

Zatim je prema predviđenom dnevnom redu Denis Krajcar, član radne grupe za Fond solidarnosti obrazložio konačni prijedlog Pravilnika o Fondu solidarnosti javnih bilježnika, a Mandica Popović, član radne grupe za Fond solidarnosti obrazložila je visinu i način naplate članarine javnih bilježnika, vršitelja dužnosti javnog bilježnika, javnobilježničkih prisjednika i javnobilježničkih savjetnika.

 U Aktualnom satu članova Skupštine Hrvatske javnobilježničke komore predsjednica i članovi stručnih tijela odgovorili su na postavljena pitanja i pojasnili upitano članovima Komore.

Nakon sjednice Skupštine održano je predavanje na temu izmjena i dopuna Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o sudskom registru, Vedrana Borića, mag. iur., javnobilježničkog prisjednika iz Osijeka.

U popodnevnim satima za sve članove Skupštine i goste organiziran je izlet u Muzej krapinskih neandertalaca na lokalitetu Hušnjakovo u Krapini i posjet galeriji Augusta Augustinčića u Klanjcu. U večernjim satima organizirana je Svečana večera uz glazbu u hotelu Well.

Galerija fotografija


Povratak na vijesti...