hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji HJK - 14.9.2021.

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez tijekom vikenda je boravio u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske javnobilježničke komore


Više...

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINU UDRUGE JAVNOBILJEŽNIČKIH PRISJEDNIKA, JAVNOBILJEŽNIČKIH SAVJETNIKA I JAVNOBILJEŽNIČKIH VJEŽBENIKA 04. rujna 2021.godine, Zagreb - 8.9.2021.

Dana 04.09.2021. godine održana je redovna i izborna Skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, savjetnika i vježbenika u prostorima Hrvatske javnobilježničke komore. Na Skupštini su izabrani predstavnici Udruge u tijelima Komore na mjesta koja su ispražnjena u vremenu od posljednje održane izborne Skupštine Udruge iz 2019. godine.


Više...

Izborna skupština - 6.9.2021.

U subotu je u prostorijama HJK održana redovna i izborna skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, javnobilježničkih savjetnika i javnobilježničkih vježbenika.


Više...

Redovna sjednica skupštine HJK - 19.6.2021.

Danas je u Zagrebu održana 26. redovna sjednica Skupštine Hrvatske javnobilježničke komore.


Više...

SUSRET ZAJEDNIČKOG JAVNOBILJEŽNIČKOG ZBORA U SLAVONIJI - 14.6.2021.

Zajednički javnobilježnički zbor četiri slavonske županije organizirao je i održao stručni susret u Kopačevu, u Baranji na temu noviteta u zakonodavstvu i u samoj Komori.


Više...

INTERVJU U LIDERU - 7.5.2021.

U najnovijem izdanju tjednika Lider objavljen je intervju s predsjednicom Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdanom Rauš Klier. U članku su obrađene aktualne teme koje se odnose na rad struke poput rada na daljinu, povećanja broja javnih bilježnika, povezivanja sa sudskim registrom i druge.


Više...

INTERVIEW U POSLOVNOM DNEVNIKU - 21.4.2021.

U tiskanom i elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika objavljen je intervju s predsjednicom HJK Zvijezdanom Rauš - Klier koja je između ostalog iznijela stavove o poziciji javnih bilježnika koji bi trebali postati povjerenici sudova kada se za to ostvare zakonske pretpostavke. Razgovaralo se i o uspostavljanju ustava elektroničke ovrhe putem Općinskih sudova, pravnom prometu nekretnina, te o drugim zanimljivim temama od interesa javnobilježničke struke.


Više...

INTERVIEW U LIDERU - Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju Hrvatske javnobilježničke komore, dala je vrlo zanimljiv interview za poslovni tjednik Lider - 30.3.2021.

Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju Hrvatske javnobilježničke komore, dala je vrlo zanimljiv interview za poslovni tjednik Lider o projektu ovjera dokumenata kod javnih bilježnika iz topline doma za sve građane.


Više...

Svečanost polaganja prisege novoizabranih javnih bilježnika, 18.12.2020. - 21.12.2020.

Pred predsjednikom Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Đurom Sessom, državnim tajnikom Ministarstva pravosuđa i uprave mr.sc. Josipom Salapićem, pomoćnicom ministra pravosuđa i uprave Sandom Kulić  te predsjednicom Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdanom Rauš-Klier, u prostorima Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske 18. prosinca 2020. održana je svečanost polaganja prisege novoimenovanih javnih bilježnika.


Više...

IZAŠAO NOVI BROJ ČASOPISA JAVNI BILJEŽNIK - 4.12.2020.

I u ovo, novo normalno vrijeme časopis Javni bilježnik dolazi na vrijeme, bogatiji više nego ikad brojnim prilozima i stručno-znanstvenim radovima. Zahvaljujući tehnologiji i mogućnostima virtualnih susreta usprkos iznimnoj situaciji Uredništvo je razmjenjivalo poruke elektroničkom poštom, kontaktiralo putem videokonferencija međusobno i s autorima priloga. 


Više...