hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

ARERT - ENRWA - 22.7.2022.

The European Network of Registers of Wills Association je mreža nacionalnih upisnika oporuka zemalja članica koja olakšava pronalaženje oporuke registrirane u zemlji različitoj od one u kojoj se vodi ostavinski postupak.


Više...

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA - 5.7.2022.

U Jean Monnet međusveučilišnom centru izvrsnosti u Opatiji održana je konferencija pod nazivom “Sense and Sensibility in Cross-Border Cases: Couples Property”. 


Više...

SKUPŠTINA CNUE-a - 1.7.2022.

Proteklog tjedna je delegacija Hrvatske javnobilježničke komore na čelu s predsjednicom HJK Zvijezdanom Rauš-Klier, te predsjednicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Tihanom Sudar i članom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Denisom Krajcarom sudjelovala na Skupštini CNUE-a i Skupštini ARERT-a koje su održane u Italiji, točnije u Comu.


Više...

PROJEKT JuWiLi - 9.6.2022.

Prošli tjedan su u prostorijama austrijske notarske komore održani sastanci radnih grupa projekta JuWiLi - Justice Without Litigation. Susrele su se pravne radne skupine, ekonomske radne skupine, radne skupine za digitalizaciju, te upravni odbor JuWiLi projekta.


Više...

REDOVNA SKUPŠTINA HJK - 6.6.2022.

Protekli vikend je u hotelu Ambasador u Opatiji održana XXVIII. redovna Skupština Hrvatske javnobilježničke komore.


Više...

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINU UDRUGE JAVNOBILJEŽNIČKIH PRISJEDNIKA, JAVNOBILJEŽNIČKIH SAVJETNIKA I JAVNOBILJEŽNIČKIH VJEŽBENIKA - 26.5.2022.

Tijekom proteklog vikenda u Vodicama je održana redovna i izborna Skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, savjetnika i vježbenika.


Više...

SUSRET PRAVNIKA U GOSPODARSTVU - 19.5.2022.

Hrvatski savez udruga pravnika u gospodarstvu organizirao je u Opatiji 60. jubilarni „SUSRET PRAVNIKA - OPATIJA '22“ pod radnim nazivom AKTUALNOSTI ZAKONODAVSTVA I PRAKSE.


Više...

KONFERENCIJA JuWiLi projekt – Ljubljana, Slovenija - 19.5.2022.

U sklopu JuWiLi projekta u Ljubljani je održana  konferencija pod nazivom „Prezentacija dosadašnjih rezultata i perspektiva za Sloveniju“. Konferenciju su uvodnim govorima otvorili Bojan Podgoršek, predsjednik Slovenske javnobilježničke komore i Michael Umfahrer, predsjednik Austrijske javnobilježničke komore.


Više...

KONFERENCIJA „CIVILNO PRAVOSUĐE U EUROPI U DIGITALNOJ ERI" - 6.5.2022.

U Parizu je ovaj tjedan, u organizaciji Ministarstva pravosuđa Republike Francuske, Francuskog predsjedništva EU2022 i Francuske javnobilježničke komore održana međunarodna konferencija pod nazivom „Civilno pravosuđe u Europi u digitalnoj eri“.


Više...

MEĐUNARODNO SAVJETOVANJE PRAVNIKA „PETAR SIMONETTI“ (VLASNIŠTVO – OBVEZE – POSTUPAK) - 7.4.2022.

U trodnevnom programu Savjetovanja koje se u periodu od 6. do 8. travnja 2022. održava u hotelu Diamant u Poreču biti će obuhvaćene aktualne teme iz područja stvarnog i obveznog prava, prava društava i financijskog prava, upravnog i građansko postupovnog prava, a Savjetovanju će nazočiti akademski stručnjaci, suci, državni dužnosnici i drugi pravni stručnjaci.


Više...