hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

EUROPSKI DAN PRAVOSUĐA, 25. listopada - 26.10.2021.

Europski dan pravosuđa, koji su 2003. godine ustanovili Vijeće Europe i Europska komisija, države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju 25. listopada. 


Više...

SKUPŠTINA VIJEĆA NOTARIJATA EUROPSKE UNIJE – CNUE - 20.9.2021.

Krajem proteklog tjedna u Budimpešti je održana Skupština Vijeća notarijata Europske unije te tri radionice pod nazivom „Vrijednosti europskog notarijata u kontekstu suvremene tehnološke i društvene revolucije“, „U kojem smjeru ide europski notarijat u kontekstu EU i nacionalnog zakonodavstva na polju zaštite tržišnog natjecanja“ i “Primjeri dobre prakse u prilagodbi javnobilježničke službe izazovima digitalizacije”.


Više...

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji HJK - 14.9.2021.

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez tijekom vikenda je boravio u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske javnobilježničke komore


Više...

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINU UDRUGE JAVNOBILJEŽNIČKIH PRISJEDNIKA, JAVNOBILJEŽNIČKIH SAVJETNIKA I JAVNOBILJEŽNIČKIH VJEŽBENIKA 04. rujna 2021.godine, Zagreb - 8.9.2021.

Dana 04.09.2021. godine održana je redovna i izborna Skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, savjetnika i vježbenika u prostorima Hrvatske javnobilježničke komore. Na Skupštini su izabrani predstavnici Udruge u tijelima Komore na mjesta koja su ispražnjena u vremenu od posljednje održane izborne Skupštine Udruge iz 2019. godine.


Više...

Izborna skupština - 6.9.2021.

U subotu je u prostorijama HJK održana redovna i izborna skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, javnobilježničkih savjetnika i javnobilježničkih vježbenika.


Više...

Redovna sjednica skupštine HJK - 19.6.2021.

Danas je u Zagrebu održana 26. redovna sjednica Skupštine Hrvatske javnobilježničke komore.


Više...

SUSRET ZAJEDNIČKOG JAVNOBILJEŽNIČKOG ZBORA U SLAVONIJI - 14.6.2021.

Zajednički javnobilježnički zbor četiri slavonske županije organizirao je i održao stručni susret u Kopačevu, u Baranji na temu noviteta u zakonodavstvu i u samoj Komori.


Više...

INTERVJU U LIDERU - 7.5.2021.

U najnovijem izdanju tjednika Lider objavljen je intervju s predsjednicom Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdanom Rauš Klier. U članku su obrađene aktualne teme koje se odnose na rad struke poput rada na daljinu, povećanja broja javnih bilježnika, povezivanja sa sudskim registrom i druge.


Više...

INTERVIEW U POSLOVNOM DNEVNIKU - 21.4.2021.

U tiskanom i elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika objavljen je intervju s predsjednicom HJK Zvijezdanom Rauš - Klier koja je između ostalog iznijela stavove o poziciji javnih bilježnika koji bi trebali postati povjerenici sudova kada se za to ostvare zakonske pretpostavke. Razgovaralo se i o uspostavljanju ustava elektroničke ovrhe putem Općinskih sudova, pravnom prometu nekretnina, te o drugim zanimljivim temama od interesa javnobilježničke struke.


Više...

INTERVIEW U LIDERU - Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju Hrvatske javnobilježničke komore, dala je vrlo zanimljiv interview za poslovni tjednik Lider - 30.3.2021.

Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju Hrvatske javnobilježničke komore, dala je vrlo zanimljiv interview za poslovni tjednik Lider o projektu ovjera dokumenata kod javnih bilježnika iz topline doma za sve građane.


Više...