hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

EUROPSKI DAN PRAVOSUĐA I HRVATSKI JAVNI BILJEŽNICI - 25.10.2022.

Europski dan pravosuđa koji se obilježava 25. listopada, ustanovljen je 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije.  Države članice Europske unije ga od tada obilježavaju, a posebna se pažnja pridaje i javnom bilježništvu kao integralnom dijelu pravosuđa u 22 države članice EU.

Krovna udruga 40.000 javnih bilježnika, koliko ih radi u državama članicama EU, je Vijeće notarijata EU (CNUE)  http://www.notaries-of-europe.eu/, u kojoj su javni bilježnici zastupljeni preko Predsjednika svojih nacionalnih komora. Stoga je i CNUE posebno aktivan u obilježavanju Europskog dana pravosuđa.


Više...

ARERT - ENRWA - 22.7.2022.

The European Network of Registers of Wills Association je mreža nacionalnih upisnika oporuka zemalja članica koja olakšava pronalaženje oporuke registrirane u zemlji različitoj od one u kojoj se vodi ostavinski postupak.


Više...

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA - 5.7.2022.

U Jean Monnet međusveučilišnom centru izvrsnosti u Opatiji održana je konferencija pod nazivom “Sense and Sensibility in Cross-Border Cases: Couples Property”. 


Više...

SKUPŠTINA CNUE-a - 1.7.2022.

Proteklog tjedna je delegacija Hrvatske javnobilježničke komore na čelu s predsjednicom HJK Zvijezdanom Rauš-Klier, te predsjednicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Tihanom Sudar i članom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Denisom Krajcarom sudjelovala na Skupštini CNUE-a i Skupštini ARERT-a koje su održane u Italiji, točnije u Comu.


Više...

PROJEKT JuWiLi - 9.6.2022.

Prošli tjedan su u prostorijama austrijske notarske komore održani sastanci radnih grupa projekta JuWiLi - Justice Without Litigation. Susrele su se pravne radne skupine, ekonomske radne skupine, radne skupine za digitalizaciju, te upravni odbor JuWiLi projekta.


Više...

REDOVNA SKUPŠTINA HJK - 6.6.2022.

Protekli vikend je u hotelu Ambasador u Opatiji održana XXVIII. redovna Skupština Hrvatske javnobilježničke komore.


Više...

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINU UDRUGE JAVNOBILJEŽNIČKIH PRISJEDNIKA, JAVNOBILJEŽNIČKIH SAVJETNIKA I JAVNOBILJEŽNIČKIH VJEŽBENIKA - 26.5.2022.

Tijekom proteklog vikenda u Vodicama je održana redovna i izborna Skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, savjetnika i vježbenika.


Više...

SUSRET PRAVNIKA U GOSPODARSTVU - 19.5.2022.

Hrvatski savez udruga pravnika u gospodarstvu organizirao je u Opatiji 60. jubilarni „SUSRET PRAVNIKA - OPATIJA '22“ pod radnim nazivom AKTUALNOSTI ZAKONODAVSTVA I PRAKSE.


Više...

KONFERENCIJA JuWiLi projekt – Ljubljana, Slovenija - 19.5.2022.

U sklopu JuWiLi projekta u Ljubljani je održana  konferencija pod nazivom „Prezentacija dosadašnjih rezultata i perspektiva za Sloveniju“. Konferenciju su uvodnim govorima otvorili Bojan Podgoršek, predsjednik Slovenske javnobilježničke komore i Michael Umfahrer, predsjednik Austrijske javnobilježničke komore.


Više...

KONFERENCIJA „CIVILNO PRAVOSUĐE U EUROPI U DIGITALNOJ ERI" - 6.5.2022.

U Parizu je ovaj tjedan, u organizaciji Ministarstva pravosuđa Republike Francuske, Francuskog predsjedništva EU2022 i Francuske javnobilježničke komore održana međunarodna konferencija pod nazivom „Civilno pravosuđe u Europi u digitalnoj eri“.


Više...