hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

KONFERENCIJA VIJEĆA NOTARIJATA EUROPSKE UNIJE (CNUE), Bruxelles - 6.12.2021.

Vijeće notarijata Europske unije (CNUE) u utorak 7. prosinca 2021. godine organizira godišnju Konferenciju s ciljem usvajanja prijedloga europskog javnog bilježništva za Konferenciju EU o budućnosti Europe.


Više...

Album - svečana prisega - 29.11.2021.

U petak, 19. studenog 2021. u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana je svečanost polaganja prisege šestnaest novoimenovanih javnih bilježnika.


Više...

Prisega javnih bilježnika - 23.11.2021.

Krajem proteklog tjedna je u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana svečanost polaganja prisege šestnaest novoimenovanih javnih bilježnika.


Više...

XXVII REDOVNA SKUPŠTINA HJK - 16.11.2021.

Protekli vikend je u Zagrebu održana redovna sjednica Skupštine HJK.


Više...

OKRUGLI STOL ZA JUGOISTOČNU EUROPU - 4.11.2021.

Njemačka javnobilježnička komora je u periodu od 28. do 29. listopada 2021. godine u Berlinu organizirala konferenciju pod nazivom „Okrugli stol za jugoistočnu Europu“. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici svih notarijata s područja jugoistočne Europe, uključujući i predstavnike Hrvatske javnobilježničke komore u sastavu Zvijezdana Rauš-Klier, predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore, Tihana Sudar, član Povjerenstva za međunarodnu suradnju Komore, te Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju Komore koja je tijekom događanja održala prezentaciju i stručno izlaganje na temu „Rad javnih bilježnika na daljinu“.


Više...

EUROPSKI DAN PRAVOSUĐA, 25. listopada - 26.10.2021.

Europski dan pravosuđa, koji su 2003. godine ustanovili Vijeće Europe i Europska komisija, države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju 25. listopada. 


Više...

SKUPŠTINA VIJEĆA NOTARIJATA EUROPSKE UNIJE – CNUE - 20.9.2021.

Krajem proteklog tjedna u Budimpešti je održana Skupština Vijeća notarijata Europske unije te tri radionice pod nazivom „Vrijednosti europskog notarijata u kontekstu suvremene tehnološke i društvene revolucije“, „U kojem smjeru ide europski notarijat u kontekstu EU i nacionalnog zakonodavstva na polju zaštite tržišnog natjecanja“ i “Primjeri dobre prakse u prilagodbi javnobilježničke službe izazovima digitalizacije”.


Više...

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji HJK - 14.9.2021.

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez tijekom vikenda je boravio u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske javnobilježničke komore


Više...

REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINU UDRUGE JAVNOBILJEŽNIČKIH PRISJEDNIKA, JAVNOBILJEŽNIČKIH SAVJETNIKA I JAVNOBILJEŽNIČKIH VJEŽBENIKA 04. rujna 2021.godine, Zagreb - 8.9.2021.

Dana 04.09.2021. godine održana je redovna i izborna Skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, savjetnika i vježbenika u prostorima Hrvatske javnobilježničke komore. Na Skupštini su izabrani predstavnici Udruge u tijelima Komore na mjesta koja su ispražnjena u vremenu od posljednje održane izborne Skupštine Udruge iz 2019. godine.


Više...

Izborna skupština - 6.9.2021.

U subotu je u prostorijama HJK održana redovna i izborna skupština Udruge javnobilježničkih prisjednika, javnobilježničkih savjetnika i javnobilježničkih vježbenika.


Više...