hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

SUSRET PRAVNIKA U GOSPODARSTVU - 19.5.2022.

Hrvatski savez udruga pravnika u gospodarstvu organizirao je u Opatiji 60. jubilarni „SUSRET PRAVNIKA - OPATIJA '22“ pod radnim nazivom AKTUALNOSTI ZAKONODAVSTVA I PRAKSE.


Više...

KONFERENCIJA JuWiLi projekt – Ljubljana, Slovenija - 19.5.2022.

U sklopu JuWiLi projekta u Ljubljani je održana  konferencija pod nazivom „Prezentacija dosadašnjih rezultata i perspektiva za Sloveniju“. Konferenciju su uvodnim govorima otvorili Bojan Podgoršek, predsjednik Slovenske javnobilježničke komore i Michael Umfahrer, predsjednik Austrijske javnobilježničke komore.


Više...

KONFERENCIJA „CIVILNO PRAVOSUĐE U EUROPI U DIGITALNOJ ERI" - 6.5.2022.

U Parizu je ovaj tjedan, u organizaciji Ministarstva pravosuđa Republike Francuske, Francuskog predsjedništva EU2022 i Francuske javnobilježničke komore održana međunarodna konferencija pod nazivom „Civilno pravosuđe u Europi u digitalnoj eri“.


Više...

MEĐUNARODNO SAVJETOVANJE PRAVNIKA „PETAR SIMONETTI“ (VLASNIŠTVO – OBVEZE – POSTUPAK) - 7.4.2022.

U trodnevnom programu Savjetovanja koje se u periodu od 6. do 8. travnja 2022. održava u hotelu Diamant u Poreču biti će obuhvaćene aktualne teme iz područja stvarnog i obveznog prava, prava društava i financijskog prava, upravnog i građansko postupovnog prava, a Savjetovanju će nazočiti akademski stručnjaci, suci, državni dužnosnici i drugi pravni stručnjaci.


Više...

GLAVNA SKUPŠTINA CNUE-a - 23.3.2022.

Na Glavnoj skupštini CNUE-a održanoj prošli tjedan u Bruxellesu sudjelovali su članovi Međunarodnog povjerenstva HJK - javni bilježnik Denis Krajcar i javni bilježnik Tihana Sudar.


Više...

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EU-FamPro - 16.3.2022.

Putem video veze je održana Međunarodna konferencija EU-FamPro (E-training on EU family property regimes) projekta na temu „Pravni stručnjaci kao ključni akteri u primjeni EU prava o imovini i nasljeđivanju parova“. Na Konferenciji je izlagalo 26 pravnih stručnjaka iz različitih država Europske unije. Među njima su kao predstavnice Hrvatske javnobilježničke komore izlagale Biserka Čmrlec Kišić - javna bilježnica iz Varaždina i Hana Hoblaj - javnobilježnička prisjednica iz Murskog Središća.


Više...

IZVANREDNI SASTANAK CNUE-a - 2.3.2022.

Jučer je održan izvanredni sastanak svih predsjednika notarijata članova CNUE-a kao i članova Upravnog odbora CNUE-a vezano uz krizu koja je nastala zbog invazije Ruske federacije na Ukrajinu.


Više...

BILATERALNI SASTANAK PREDSJEDNIKA CNUE-a GIAMPAOLA MARCOZA I PREDSJEDNICE HJK - 21.2.2022.

Zvijezdana Rauš – Klier, predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore, Rankica Benc, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju HJK i Denis Krajcar, dugogodišnji član Povjerenstva za međunarodnu suradnju HJK, sudjelovali su po pozivu predsjednika CNUE-a u mandatu 2022 na bilateralnom sastanku koji se održao putem videokonferencije.


Više...

POSJET VISOKOM SAVJETU FRANCUSKOG NOTARIJATA - PARIZ, 02.02.-04.02.2022. - 8.2.2022.

Zvijezdana Rauš – Klier, predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore i Denis Krajcar, dugogodišnji član Povjerenstva za međunarodnu suradnju HJK, boravili su u radnom posjetu u Parizu po pozivu dr. sc. Ivana Malenice, Ministra pravosuđa i uprave RH, gdje su se u sjedištu Visokog savjeta francuskog Notarijata sastali sa Davidom Ambrosianom, predsjednikom Visokog savjeta francuskog Notarijata i njegovim suradnicima. 


Više...

IZBORNA SKUPŠTINA - FOTO ALBUM - 31.1.2022.

U zagrebačkom hotelu Westin protekli vikend je održana X. Izborna Skupština tijekom koje su izabrana upravljačka tijela Hrvatske javnobilježnićke komore.


Više...