hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

Georgios Rouskas, predsjednik CNUE za 2020. godinu - 6.2.2020.

Novoizabrani predsjednik Georgios Rouskas rođen je u Ateni 1964. Diplomirao je na Pravnom fakultetu sveučilišta u Ateni 1988. godine. Radio je na Prvostupanjskom sudu u Ateni, zatim kao pravnik u privatnom sektoru, a 1993. imenovan je za javnog bilježnika u Ateni.

Georgios Rouskas specijaliziran je za pitanja oporezivanja nekretnina, prava nekretnina i zakonodavstva o katastru. Izvršio je brojne intervencije na tim područjima tijekom seminara u organizaciji odvjetničkih komora i udruga poreznih stručnjaka. Objavio je i značajan broj članaka o navedenim područjima u zakonima i poreznim časopisima.

Poruka novoizabranog predsjednika bila je vezana uz novi izbor Europskog parlamenta. Izrazio je spremnost za nastavak odlične suradnje u 2020. godini s predsjednicom Europske komisije na čelu s gđom Ursulom von der Leyen te povjerenicom Europske komisije za pravosuđe Věrom Jourovom i novim povjerenikom za pravosuđe Didierom Reyndersom.

Među prioritetima rada javnih bilježnika usredotočit će se na pitanja prava trgovačkih društava, posebno digitalizaciju i online osnivanje trgovačkih društava. Smatra da je u tome vrlo značajno sudjelovanje javnih bilježnika radi osiguranja pravne sigurnosti, utvrđivanja i provjere pravne sposobnosti poduzetnika, nepristranih savjeta, sprečavanja pranja novca i poreznih prijevara.

I na kraju, založio se za cjelokupnu digitalizaciju naših aktivnosti. Nova Komisija namjerava ojačati tehnološki suverenitet EU-a. Predviđen je koordinirani pristup umjetnoj inteligenciji i pripremi novog Zakona o digitalnim uslugama. Danas su javni bilježnici u prvom planu pravnih zanimanja i stoga su važan partner građanima i europskim institucijama, naglasivši… „Osigurajmo da tako i ostanemo i da kontroliramo svoju budućnost i tehnološke odluke koje ćemo donijeti.“

Na sjednici preuzimanja nove dužnosti i imenovanja Georgiosa Rouskasa u Ateni sudjelovala je i predsjednica HJK Zvijezdana Rauš-Klier.


Povratak na vijesti...