hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

Cristina Noemi Armella izabrana za predsjednicu Međunarodne unije latinskog notarijata (UINL) - 21.2.2020.

Cristina Noemi Armella prva je žena predsjednica UINL. Izabrana je na Općoj skupštini UINL-a na 29. Međunarodnom kongresu u indonezijskom gradu Džakarti, 27. studenog 2019. za razdoblje od 2020. do 2022. Ona preuzima dužnost predsjednice od španjolskog bilježnika Joséa Marqueño de Llano. Gospođa Armella bila je glavna savjetnica UINL-a od 2005. Doktorica je znanosti koja se posebno bavi problematikom javnog bilježništva. Rektorica je na Sveučilištu javnog bilježništva u Argentini (Universidad Notarial Argentina - UNA). Kao javni bilježnik djelovala je u provinciji Buenos Aires od 1982. godine.

U provedbi svog programa vođenja ove značajne međunarodne organizacije javnog bilježništva, novoj predsjednici pomoći će potpredsjednici po pojedinim kontinentima, i to: Abdelhamid Achite-Henni iz Alžira za Afriku, Dennis Martínez Colón iz Portorika za Sjevernu, Srednju i Karipsku Ameriku, Ana Manuela González Ramos iz Paragvaja za Južnu Ameriku, Hao Chiyong iz Kine za Aziju i Lionel Galliez iz Francuske za Europu. Za tajnika UINL imenovan je Maximiliano Molina, argentinski javni bilježnik.

Nova predsjednica predstavila je svoj program motom "Inovacija bez promjene suštine", a kao sveučilišna profesorica posebno se zalaže za cjeloživotno obrazovanje javnih bilježnika, daljnji razvoj instituta i sveučilišta javnog bilježništva te formiranje novih sveučilišnih i drugih institucija javnog bilježništva u Africi i Aziji.

Službena inauguracija nove predsjednice UINL-a, dr. Cristine N. Armella održana je u petak 14. veljače 2020. na svečanosti u Buenos Airesu."


Povratak na vijesti...