hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez u službenom posjetu Hrvatskoj u organizaciji HJK - 14.9.2021.

Potpredsjednik Međunarodne Unije latinskog notarijata Lionel Galliez je tijekom vikenda boravio u Zagrebu te posjetio hrvatske javne bilježnike i Hrvatsku javnobilježničku komoru. Predsjednica Komore Zvijezdana Rauš-Klier, zajedno s predsjednicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Rankicom Benc i članicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Biserkom Čmrlec Kišić primile su potpredsjednika Gallieza te ga upoznale s aktualnostima javnobilježničke službe u Republici Hrvatskoj.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica također se sastao s Lionelom Galliezom, te su razgovarali  o digitalizaciji postupaka u kojima sudjeluju javni bilježnici, uvođenju digitalnih usluga i rješenja, suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i javnobilježničkih udruženja te razmjeni dobre prakse javnih bilježnika. Na sastanku su uz ministra sudjelovale ravnateljica Uprave za organizaciju pravosuđa Sanda Kulić, ravnateljica Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo Mirela Fučkar te predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdana Rauš-Klier. Razgovaralo se o digitalizaciji postupaka u kojima sudjeluju javni bilježnici te uvođenju digitalnih usluga i rješenja, suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i Hrvatske javnobilježničke komore kao  javnobilježničkih udruženja te o razmjeni dobre prakse javnih bilježnika.

 

 

 

 

 


Povratak na vijesti...