hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EU-FamPro - 16.3.2022.

Putem video veze je održana Međunarodna konferencija EU-FamPro (E-training on EU family property regimes) projekta na temu „Pravni stručnjaci kao ključni akteri u primjeni EU prava o imovini i nasljeđivanju parova“. Na Konferenciji je izlagalo 26 pravnih stručnjaka iz različitih država Europske unije. Među njima su kao predstavnice Hrvatske javnobilježničke komore izlagale Biserka Čmrlec Kišić - javna bilježnica iz Varaždina i Hana Hoblaj - javnobilježnička prisjednica iz Murskog Središća.

 

Projekt EU-FamPro koji je sufinanciran od strane Europske Komisije provode Sveučilište Camerinu (UNICAM) Italija, Sveučilište u Rijeci (PRAVRI) Hrvatska, Sveučilište u Ljubljani (UL) Slovenija, Sveučilište u Almeriji (UAL) Španjolska i Litavski centar za društvene znanosti (LCSS) Litva.

 

Cilj projekta, koji se bavi s širim područjem obiteljskog prava, je putem e-treninga o obiteljskim imovinskim režimima u EU osigurati dugoročnu učinkovitu primjenu prava EU za prekogranične parove u njihovim imovinskim odnosima u svakodnevnom životu ili unutar potencijalnih sudskih postupaka. Projekt se koristi prednostima modernih i inovativnih pristupa obrazovanju i osposobljavanju, kao što su e-učenje ili tečajevi za samoučenje, uz on-line sredstva za pružanje specijaliziranog pravnog znanja stručnjacima koji se bave bračnoimovinskim odnosima, posebno u prekograničnim situacijama.

Predstavnice HJK su izlagale o ovlaštenjima koje hrvatski javni bilježnici imaju u okviru prekograničnih bračnoimovinskih i nasljednih predmeta.


Povratak na vijesti...