hr-HRen-GB  
Menu

Vijesti

Iz galerija

PROJEKT JuWiLi - 9.6.2022.

Prošli tjedan su u prostorijama austrijske notarske komore održani sastanci radnih grupa projekta JuWiLi - Justice Without Litigation. Susrele su se pravne radne skupine, ekonomske radne skupine, radne skupine za digitalizaciju, te upravni odbor JuWiLi projekta. U radu radnih skupina sudjelovali su i hrvatski predstavnici - članovi radnih skupina i Upravnog odbora - Hana Hoblaj, Danijela Marković i Viktorija Nikolić. Održana je i konferencija JuWiLi projekta pod nazivom " Izvanparnični postupci i sudski povjerenici u Europi i Austriji - analiza i perspektive", te su predstavljeni zajednički rezultati rada radnih grupa.

Na konferenciji održanoj 3. lipnja 2022. uz predstavnike svih notarskih komora država članica Hexagonale (Austrija, Mađarska, Slovačka, Česka, Slovenija i Hrvatska) te članova radnih skupina, nazočili su profesori i stručni suradnici pravnih fakulteta i instituta za ekonomiju u Beču, a koji su sudjelovali u projektu. Uz njih sudjelovali su i predstavnici ambasada i veleposlanstava država članica Hexagonale, predstavnici sudbene vlasti Austrije, a nazočnima se putem video poruke obratila i austrijska ministrica pravosuđa Alma Zidić.


 

 

Radna skupina

 

 

Notarska komora Austrije u Beču

 

 

Prof. Brigita Lurger sa Sveučilišta u Grazu, prof. Karl Stoger sa Sveučilišta u Beču I hrvatske predstavnice u radnim skupinama Danijela Marković, Viktorija Nikolić i Hana Hoblaj


Povratak na vijesti...